1. Project : Vernacular Studio

    Vernacular Studio, a recording studio conceived not only to bring traditional and modern musicians together whiles recording, experimenting and learning, but also bringing together two different cultures. 

    In a rural community, where most of the household activities are done outside and by using materials economically and locally available, the idea was to build a structure that reflects on the locals way of life and architecture.

    The aim was to build the live room as a separate acoustic unit using rammed earth construction for the outer walls and the inside walls and ceiling using timber stud walls. The two walls are set 50 mm apart to form a cavity wall. Also, to improve the acoustics in the live room, the timber stud walls are filled with sand and the outer faces covered with two layers of recycled sandals.

    The overall structure and design of the roof with its clearstory translucent corrugated side wall was to shelter the live room and form a pavilion for an outdoor control room. The space also allows the live room to connect to the environment. The outdoor control room is fenced using bamboo poles (with gaps in between) to stop unwanted pest from entering. 

    Sustainable features include:

    Solar panels 
    Rainwater harvesting systems

    gotoo1 Design Architects

    www.gotoo1designarchitects
    .com

     
  2. Project : Vernacular Studio

    Vernacular Studio, a recording studio conceived not only to bring traditional and modern musicians together whiles recording, experimenting and learning, but also bringing together two different cultures. 

    In a rural community, where most of the household activities are done outside and by using materials economically and locally available, the idea was to build a structure that reflects on the locals way of life and architecture.

    The aim was to build the live room as a separate acoustic unit using rammed earth construction for the outer walls and the inside walls and ceiling using timber stud walls. The two walls are set 50 mm apart to form a cavity wall. Also, to improve the acoustics in the live room, the timber stud walls are filled with sand and the outer faces covered with two layers of recycled sandals.

    The overall structure and design of the roof with its clearstory translucent corrugated side wall was to shelter the live room and form a pavilion for an outdoor control room. The space also allows the live room to connect to the environment. The outdoor control room is fenced using bamboo poles (with gaps in between) to stop unwanted pest from entering. 

    Sustainable features include:

    Solar panels 
    Rainwater harvesting systems

    gotoo1 Design Architects

    www.gotoo1designarchitects
    .com

     
  3. Project : Vernacular Studio

    Vernacular Studio, a recording studio conceived not only to bring traditional and modern musicians together whiles recording, experimenting and learning, but also bringing together two different cultures. 

    In a rural community, where most of the household activities are done outside and by using materials economically and locally available, the idea was to build a structure that reflects on the locals way of life and architecture.

    The aim was to build the live room as a separate acoustic unit using rammed earth construction for the outer walls and the inside walls and ceiling using timber stud walls. The two walls are set 50 mm apart to form a cavity wall. Also, to improve the acoustics in the live room, the timber stud walls are filled with sand and the outer faces covered with two layers of recycled sandals.

    The overall structure and design of the roof with its clearstory translucent corrugated side wall was to shelter the live room and form a pavilion for an outdoor control room. The space also allows the live room to connect to the environment. The outdoor control room is fenced using bamboo poles (with gaps in between) to stop unwanted pest from entering. 

    Sustainable features include:

    Solar panels 
    Rainwater harvesting systems

    gotoo1 Design Architects

    www.gotoo1designarchitects
    .com

     
  4. Project : Vernacular Studio

    Vernacular Studio, a recording studio conceived not only to bring traditional and modern musicians together whiles recording, experimenting and learning, but also bringing together two different cultures. 

    In a rural community, where most of the household activities are done outside and by using materials economically and locally available, the idea was to build a structure that reflects on the locals way of life and architecture.

    The aim was to build the live room as a separate acoustic unit using rammed earth construction for the outer walls and the inside walls and ceiling using timber stud walls. The two walls are set 50 mm apart to form a cavity wall. Also, to improve the acoustics in the live room, the timber stud walls are filled with sand and the outer faces covered with two layers of recycled sandals.

    The overall structure and design of the roof with its clearstory translucent corrugated side wall was to shelter the live room and form a pavilion for an outdoor control room. The space also allows the live room to connect to the environment. The outdoor control room is fenced using bamboo poles (with gaps in between) to stop unwanted pest from entering. 

    Sustainable features include:

    Solar panels 
    Rainwater harvesting systems

    gotoo1 Design Architects

    www.gotoo1designarchitects
    .com

     
  5. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (66)

     
  6. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (65)

     
  7. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (64)

     
  8. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (63)

     
  9. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (62)

     
  10. Project : Vernacular Studio

    www.gotoo1designarchitects.com

    Progress Image (61)